vrijdag 9 juni 2017

Compostela

De aankomst in Compostela heeft weinig van de finish die je verwacht dat het zal zijn , er is geen meet en ook geen bloemenmeisje of podium . Maar toch loop je dan die stad in met een soort van trots , blij dat we die weg samen hebben afgelegd . Even denken ook aan hen die ons hier voorgegaan zijn , en ja jacob is dan misschien wel de bekendste maar die kwam toch tweede in mijn gedachten .

Op zoek naar de plek waar we onze credentiaal krijgen ontmoeten we tal van pelgrims , vreemden die doordat hun pad even het onze kruiste bekenden geworden zijn . Bekenden voor maar even waarschijnlijk .
De rij wachtenden voor die credentiaal is zo lang ... amai . Eerst het terras op met onze vrienden uit de usa . Dan naar de pelgrimsmis om 19:30 . Waar we het wierooksvat bijna het dak zagen uitvliegen , amai wat een spektakel .
Daarna snel terug voor die credentiaal , de rij veel korter en binnen mum van tijd zijn we officieel opgenomen in de registers .
Mama heeft de originele , want gelovige redenen opgegeven voor deze tocht .
Ik het certificaat omdat ik deze tocht niet uit geloofsovertuiging gedaan heb .

505 km zegt dat papierke , van Burgos tot Compostela .
Hoewel Compostela niet ons einddoel was maken we toch al een klein vreugdedansje .
Morgen doen we er nog een klets bij .

5 opmerkingen:

  1. Wat heb je het weer mooi verteld Bart !!! De aankomst was dus niet met toeters en bellen of zoals bij de Kennedymars !! Was het maar iets dichterbij geweest hadden we zeker met een bos bloemen aan de kant gestaan , want zo een unieke combinatie moeder zoon dat zie je niet vaak !!! Dat zijn ervaringen die niemand jullie kan afpakken , dat draag je mee voor de rest van je leven !! Daaaaag , wat gaan we die leuke schrijfsels straks missen !!!XX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!!! Super goed gedaan allebei! Wat een avontuur. Hoedje af! Jullie tocht gaat nog een beetje verder...en ook dat zal jullie lukken. We volgen jullie nog...tot het einde. Groetjes uit het Oeterdal, Pier & Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh ik had jullie graag staan opwachten . Yoeta ook las ik ☺. Dat was een verrassing geweest hè boy 😉. Maar ik ben zeker dat er vanuit een andere plek lieve mensen die wij allemaal missen , jullie gevolgd hebben en heel fier zijn . Xxx zo voel ik dat toch . ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En deze keer wel het wierookvat, zal wel spectaculair geweest zijn! Met of zonder geloofsovertuiging, het feit dat je aan zo een tocht begint wil al veel zeggen Bart, proficiat jongen! Nu nog het laatste stuk zonder kleerscheuren!
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alleen al met je ma zulke tocht ondernemen is geweldig.
    Het brengt jullie dichter bij elkaar.
    Het toont hoezeer je haar waardeert.
    Het verdient respect en bewondering.
    Succes op weg naar zee.

    BeantwoordenVerwijderen