vrijdag 2 juni 2017

Ponferrada - villafranca del Bierzo +- 26 km

Omdat het gisteren weer enorm warm was , vandaag besloten voor dag en dauw te vertrekken . Jim uit NY vraagt of hij ons mag volgen de stad uit , no problem Jim , i have gps . Waw you saved me a valueable 2 minutes there , was zijn antwoord .
Goede daad van de dag gedaan en eens de stad uit het gaspedaal ingedrukt en Jim moest lossen .
Tot er plots lucht in de motor kwam , mama was haar vitaminen ( epo volgens mij ) vergeten te nemen , het gevolg is het best te omschrijven als een cassetterecorder met bijna platte batterijen . Er komt nog wel muziek uit en met wat goeie wil kan je nog raden welk nummer er gespeeld wordt . Bergop krijgt ie zijn toeren al helemaal niet meer gedraaid .Maar geen probleem, we zijn nu eenmaal erg gesteld op dat cassetterecordertje , we stoppen wat vaker , eten wat meer en alles komt goed .
De herberg ligt helaas aan de andere kant van het dorp maar mama kan er het positieve uithalen , dan hoeven we dat stuk morgen niet meer te wandelen .
Even later zit Jim al op het terras met een frisse pint ons uit te lachen .

Morgen met verse batterijen zullen we een nieuw liedje spelen .

6 opmerkingen:

  1. Als Jim je een volgende keer weer vraagt om hem op weg te helpen stuur hem dan maar de verkeerde kant op. Lachen met mama zou ik hem betaald zetten.
    Jullie zitten al flink over de helft, dat schiet op. Toch maar een beetje de krachten doseren en niet op de (mama's) adem trappen.
    Verzorg jullie goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die Amerikanen hè 😉. En moeke die vitesse pillen toch maar beter nemen als je je niet fit voelt . Maar wat nog beter is zoals jullie schrijven goed eten en drinken . Jullie zijn een goed team . We blijven supporteren xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HELLO CAMINO GANGERS
    ja de laatste km na zoveel gemarcheerd te hebben bergop en bergaf.
    ja als de pillen opraken, maar houd goede moed;
    Probeer eens als ge een grotere winkel tegenkomt te zoeken naar "RODE BIETENSAP" JUGO DE REMOLACHA en gedroogde abrrikozen maar kent vanzelf denk ik maar dat rode bietensap werkt bij onsals wegaan fietsen of wandelen het smaakt niet naar limonade en het ruikt naar bieten laat eens iets weten
    theo warme groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Typisch mama , altijd het positieve uit iets halen en zeggen dat stuk hoeven we morgen niet meer te doen !! Maar pas toch maar op en doe af en toe een beetje rustiger , de hitte , de bergen en afdalingen beginnen stilaan hun tol te eisen Dat bietensap zou inderdaad goed zijn ! Hopelijk een goede nacht en morgen Piano :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi verhaal over de cassetterecorder met platte batterijen Bart, hopelijk vind mama hare drive morgen terug, eventueel wat langer slapen en eens niet zo vroeg uit de veren! Of een rustdag nemen, want jullie liggen toch goed op schema niet?
    Ben eens terug naar onze foto's gaan zien Jéke, nu hadden jullie prachtig weer aan het Cruz de Fer en die foto van gisteren met het standbeeld had ik ook tussen de mijne zitten. Leuk om mee te volgen!
    Ga niet over je grens, jullie moeten geen boete doen, maar genieten van de tocht, jullie 2 samen dat is al zo uniek, en de mensen op uw pad! Dikke knuffel uit Heppen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jėke Bart
    Een bemoedigend woordje
    Met de schoonheid die je ziet
    Met de geestdrift die je wekt
    Met de ruimte die je laat
    Met gevoel voor humor
    Met de zorg voor elkaar
    Met de troost van aandacht
    Met de kracht van eenvoud ben in staat om bergen te verzetten
    Buen Camino vandaag en alle komende dagen
    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen