zaterdag 27 mei 2017

Calzadilla - Reliegos +- 20 km

Heerlijk geslapen en om 5:10 uur spontaan wakker geworden van het kabaal van onze gebuur die precies niet graag alleen vertrok . Omdat we dan toch wakker waren en er niets anders te beleven was ook maar vertrokken . Vanaf 05:45 tot 11:00 uur geen huis gezien kunt ge u dat voorstellen ? Het enige dat ons een beetje zekerheid gaf ooit nog in de bewoonde wereld te komen was de spoorlijn die langs ons traject liep. Op dit alternatieve stukje camino ook veeeel minder pelgrims . We hadden voldoende voorraad bij dus er kon weinig misgaan , alleen bankjes om te rusten die waren zeldzaam , als je er toch een vond was ze gebruikt als toilet of zoals vlak voor onze bestemming lagen er dan ineens een tiental bij elkaar. Enfin ik heb het al vaker gezegd , het is niet altijd goed verdeeld , met bankjes is dat niet anders blijkbaar.  Toen we omstreeks 11:00 uur Reliegos binnenwandelden kwamen we dan ook veel pelgrims tegen die we al 2 dagen niet meer gezien hadden . Op zoek naar wat eten liepen we tegen de stroom in waardoor verschillende mensen dachten dat ze verkeerd liepen . Al zoekend komen we langs albergue ada , iets speciaals dat was van de buitenzijde al zichtbaar . Alleen vegetarisch en ecologisch , Pedro spreekt een beetje Engels , ik versta een beetje Spaans . Samen komen we er wel , sympathieke oude man die Pedro .
De houten bedden waar blijbaar al de worm in heeft gezeten worden met biologische algen behandeld , daar mag je van eten zegt Pedro . Ik denk dat hij bedoelde dat het niet giftig is , we gaan t niet uitproberen .

Zodoende vandaag dus rustig 20 km gepelgrimd en morgen een 24 tal km om in grootstad Leon te geraken waar ons verblijf al vast ligt dankzij de vriendelijke mensen van bookings.com .
Biologische groe(n)ten uit Reliegos !

5 opmerkingen:

  1. ik bewonder jullie ....petje af ...genieten maar van al die prachtige natuur..:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om via deze weg een beetje met jullie mee te kunnen reizen. Geniet er van. Groetje! Noke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat kunnen wij ons hier in Vlaanderen niet voorstellen. 5 uur wandelen en geen huis tegenkomen. Dat is eenzaam gelukkig dat je dan met twee bent. Geniet van de Biologische groe(n)tjes en tot ziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat in Leon een heerlijk bad , een super zachte boxspring en lekkere Spaanse specialiteiten voor jullie klaar staan , want dat hebben jullie toch zeker wel verdiend na die vele kilometers , hitte en modderbad ! We zijn trots op jullie !! Jullie doen dat geweldig !! Groetjes uit het tropisch warme Rotem !! XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bart, de naam van dat bier, "ma ... hou" ... me vast? Zo erg was het toch niet hoop ik. Gij moet voor uw mama zorgen en niet omgekeerd!
    We hebben vandaag Katrien en de kids nog gezien, alles was oké.
    Profiteer er maar eens van in Leon. Lekker doucheke, avondeten, bedje, ontbijt en met frisse moed het tweede deel van de route aangevat. Geen onbekend terrein meer voor Jéke. Zet 'm op! Ik wandel van op afstand met jullie mee.
    Groetjes.
    Johnny en Mieke.

    BeantwoordenVerwijderen