woensdag 7 juni 2017

Gonzar - O Coto 26 km

Deze morgen omstreeks 6u Gonzar gelaten voor wat het is en op weg naar onze nieuwe tussenstop richting einddoel .
Onderweg veel meer luxe pelgrims dan we gewend zijn , die herken je aan hun kleine lichte rugzak en ze wandelen ook zichtbaar gemakkelijker . Hun bagage wordt voor hen naar de volgende bestemming gebracht . Ze kennen wellicht het echte camino gevoel ook niet , want dat krijg je pas s avonds aan de gemeenschappelijke tafel bij het avondeten erin gelepeld .
Ach ja ieder doet de camino op zijn manier .
De 26 km van vandaag zijn er zonder uitschieters , veel kleine dorpjes en ook veel zaakjes om te eten en drinken .
Onderweg komen we ook de eerste eucalyptus bomen tegen , ook unieke bossen , dat bladerdak kan je onmogelijk op foto vastleggen , dat moet je gezien hebben.

Onze rustplaats is gelegen in de zakdoek die ze O Coto noemen , daar hebben 2 Duitscher een pension geopend .
Hopelijk houden ze van dezelfde grundlicheit als die duitsers die wij kennen .

We moeten nog een 58 tal km afleggen tot Compostela . Dat is volgens Gitte ongeveer even ver dan dat het woordenboek oud is . (Moeke zal het toch wel weten want die is ouder dan het woordenboek , is nl een van Gittes betere uitspraken 😜 )

9 opmerkingen:

  1. Jongens, wat een tocht!
    Dat woordenboek begint al aardig te krimpen. En dan kunnen jullie als afscheid misschien "You'll Never Walk Alone" opzetten. Geweldig gedaan.
    Als je de route bekijkt op kaart en via de satelliet is het al een belevenis, wat moeten jullie dan wel voelen!
    In mijn volgtocht dacht ik Theo gespot te hebben, maar wat deze kerel doet is ook niet min, kijk maar eens (je moet wel plakken, ik kan geen rechtstreekse link maken).
    https://www.google.be/maps/@42.7787175,-7.4824096,3a,75y,60.54h,60.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1sf1JEU_QdGkt1FCg7w71XzA!2e0!7i13312!8i6656?hl=nl

    Ah ja, wat zegt Jéke als ze die caminotoeristen ziet: "Zo ken ik ook iemand die het op die manier wil doen."?

    De groetjes en tot in den draai.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Johnny dit was echt jou ding. Jim geeft iedere dag zijn rugzak mee naar de volgende plaats. 76 jaar. Hij moest bij st jean pied de port 7 euro voor een traject en nu maar 3 euro. Ga morgenvroeg mijn rugzak ook mee geven zodat onze lange tocht iets comfortabeler gaat aanvoelen. Alles wat we overdag niet nodig hebben geven we mee en de rest bij Boy. Dus je moest helemaal niet thuis blijven. We gaan je tips en trics kunnen mee geven voor een ander jaar en wie weet gaan deze twee weer mee. Dikke knuffel a al onze volgers x x x

      Verwijderen
  2. Heyla schatjes van ons , ja iedere camino zal anders zijn te voet , te fiets , zonder rugzak , met rugzak of met huisdier .... alleen of met 2 ... ik denk op de manier die jullie aan t doen zijn heel leerrijk is . Pijn van voeten en die rugzak maar gezelschap en gesprekken en nog veel meer maken het allemaal een groot avontuur . Ik denk soms leeft een mens in luxe maar geniet niet en soms leef je in verdriet en ziekte en dan kunnen vele andere dingen je blij maken . Ik ben benieuwd om jullie terug te zien binnenkort . Groetjes uit molenbeersel dirk ilse lena poot indy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. toppie, die blog!!!! in gedachte wandelen
    we mee. Volhouden, en dikke dikke knuffel van may en brigitte.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey papa en moeke,
    jullie zijn bijna in compostella,
    goed bezig! zondag is het vaderdag,
    en vandaag hebben we het vaderdagscadeau gemaakt op school,
    maar ik ga wel niks verklappen hoor,
    dat zal je als je terug bent dan wel zien
    daaaaag groetjes Sam xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Joepie , nog 58 km te gaan !!! Compostella , Here sche comes !!!! Op naar de eindmeet ! Wij staan aan de zijlijn en supporteren mee !!! Daaaaag ! Tot morgen X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We hebben Jéke niet veel aan het woord gehoord, maar dit hoor ik toch graag, dat je volgende keer misschien weer meegaat. Dat wil zeggen dat je alle ongemakken al vergeten zijt, of je laat het achter je! En gelijk hebben jullie, lang genoeg die ballast meegesleurd!
    Nu nog een paar dagen genieten van de tocht! Hoe is de temperatuur eigenlijk rond de middag?
    Ik kijk uit naar het verslag van morgen. X

    BeantwoordenVerwijderen