zondag 11 juni 2017

Negreira - Olveira ergens tussen 33 en 38 km

Amai mn voeten . Gisteren besloten om vandaag een gooi te doen naar de titel wandelaars vd dag . De keuze was tussen 18 km wandelen of 1 pittige dag van 34 km . Na al dat gewandel leek ons de 34 haalbaar , regelmatig stoppen voor eten en drank en op het gemak wandelen , no hurry .
Het terrein en de lokale middenstand besloten anders . De eerste 18 km flink bergop . Bijna geen cafetjes of restaurants , zelfs de bankjes waren dun bezaaid .
Maar goed dat we gisteren inkopen gedaan hadden en dat we voorzien waren van spijs en drank .
De overige 20 km licht glooiend door prachtig landschap .
Hier liggen echt nog kansen voor beginnende zelfstandigen want je komt werkelijk niets tegen , al die wandelaars blijven intussen op hun honger euh ...wandelen .
Dan in Ponte Olveira , de eerste herberg na zo een 15 km , komt de Coolen aard naar boven bij mama . Hoewel er bedden zijn en de voeten redelijk moe , wilde ze toch door naar wat we als eindbestemming hadden vooropgesteld .
Goed maar eerst checken of we daar dan kunnen blijven slapen , no problema , dos camas in albergue .
Muchos Gracias .

8 opmerkingen:

  1. Schat ik dat goed in en zijn jullie van plan om morgen de aankomst te bereiken? Ge hebt er nogal een lap op gegeven zeg. Dat in de felle zon, weinig of geen voorzieningen, ..., petje af.
    In mijn zoektocht merk ik maar weinig wandelaars meer, daarom waarschijnlijk ook geen afstemming meer op de pelgrim. En nu willen jullie zeker de korte (?) pijn?
    Enfin, bekijk de schoenzolen nog eens goed, en hopelijk brengt de "leren tram" jullie veilig en wel aan het einde van de wereld.
    Fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het weer was ons gelukkig gunstig gezind . De hele dag bewolkt en zelfs lichte regen , bij aankomst een stralend zonnetje . Alsof we het op voorhand zo aangevraagd hadden 😉. Morgen einde van de wereld, overmorgen Muxia.

      Verwijderen
  2. Of wellicht andersom , eerst Muxia en dan Finisterre daar zijn we nog niet uit . Morgen hakken we de knoop . Grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopelijk zijn de weergoden jullie morgen en overmorgen weer goedgezind! Na het genieten van het uitzicht aan het einde van de wereld Bart, nemen jullie dan een taxi naar Muxia of gaan jullie dan ook nog stappen? Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op dit moment wint route : Muxia - Finisterre omwille van kortere afstand van hieruit. Bedoeling is ze allebei te wandelen en vanaf dan is alle vervoer goed maar niks meer te voet 😁

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groot gelijk !! Het is echt goed geweest !! Jullie hebben het fantastisch gedaan !! XX

      Verwijderen
  5. Wauw,dat word afkicken als jullie terug zijn. Wanneer is die rustdag? Nogmaals proficiat.gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. sterke prestatie collega en ma... proficiat

    BeantwoordenVerwijderen